Blogg

 

Everything DiSC Workplace® er nå DNV-GL sertifisert!

30. september 2020

Spennende nyhet fra samarbeidspartner Volo AS. Et viktig verktøy i Teamkonsults verktøykasse for team– og ledertrening, Everything DiSC Workplace® (engelsk versjon) har mottatt en DNV-GL sertifisering som et verktøy for utvikling på arbeidsplassen. Denne sertifiseringen fra Det Norske Veritas viser at verktøyet er i samsvar med The European Federation of Psychologists’ Association (EFPA) standarder og […]

 

Ledelse i praksis, Teamkonsult lederprogram

10. juni 2020

Ledelse er – i samarbeid med andre – å oppnå resultater. Så for å fungere godt i samarbeid med andre må du både ha en forståelse av deg selv, og de du skal samarbeide med.

Mange blir ledere etter å ha vært dyktig som fagperson, selger eller fra en annen rolle i bedriften. Det er en stor overgang, og det blir stilt nye krav, både fra arbeidsgiver og fra de du skal lede. Den siste tidens hendelser med corona, avstandsledelse og stor usikkerhet hos mange gir oss også helt nye utfordringer som ledere.

 

Hvordan få kontroll på teamets Lean-kompetanse?

3. juni 2020

Å involvere alle i virksomheten er en viktig faktor for suksess i et Lean-program. Kompetanseheving og opplæring av medarbeidere er en viktig del av dette. Vi får ofte spørsmålet om hvilken kompetanse som er nødvendig.

 

Åpent Lean gult belte sertifiseringskurs i Trondheim!

13. mai 2020

Sammen med Madisa Consulting setter vi opp Lean gult belte sertifiseringskurs i Trondheim 29. og 30 september!

«For det første setter det i gang en tankeprosess på hvordan man kan bruke Lean i sin egen hverdag. I tillegg setter man teori ut i praksis, og det er først da man virkelig ser effektene og magien med å jobbe med Lean» Hanne Snipen, Regnskapssjef Kongsberg Maritime AS.

 

PDCA – å gjøre forbedringer som små eksperimenter

9. mars 2020

PDCA (plan-do-check-act), eller PUKK (planlegge-utføre-kontrollere-korrigere) er en gjentakende metodikk for å kontinuerlig forbedre prosesser, produkter eller tjenester, og for å løse problemer. PDCA er basert på en vitenskapelig metode for problemløsning og ble gjort kjent av Dr. W. Edwards Deming, av mange ansett som det moderne kvalitetsarbeidets «far».
Med PDCA gjør vi forbedringer som små eksperimenter, og det er en enkel og effektiv metodikk for å løse problemer og gjøre endringer.

 

Bedriftsinterne Lean sertifiseringskurs for INC Gruppen og Saga Fjordbase

24. januar 2020

Teamkonsult har i regi av vår samarbeidspartner Madisa Consulting har hatt gleden av å holde bedriftsinterne Lean Gult belte sertifiseringskurs med leanspillet Case Gokart for ledere og medarbeidere hos INC-gruppen og Saga Fjordbase i Florø. Vi takker for innholdsrike og morsomme dager med høyt engasjement og innlevelse fra alle deltakere.

 

Frokostmøte: Lean, atferd og ledelse

17. januar 2020

Sammen med Volo AS ønsker vi velkommen til et unikt frokostmøte i Trondheim onsdag 18.mars.

Lean er driftstrategi hvor hele organisasjonen involveres i å utvikle kvalitet og resultater gjennom fokus på verdi for kunde, flyteffektivitet og oversiktlige prosesser. Lean handler i tillegg til verktøy og metoder om å utvikle en kultur for kontinuerlig forbedring, og dette betyr noe for hvordan vi leder.

 

Verdistrømanalyse – hvordan finne sløsing og skape mer kundeverdi

7. januar 2020

De fleste vil vel svare ja på et spørsmål om de vet hva som skjer fra de mottar en bestilling eller et kundebehov oppstår til det blir levert, men det er nok mange som ikke har oversikt over vare og informasjonsflyten når den f. eks går over flere avdelinger. Det er ikke uvanlig at det er kun 10 % verdiskapende tid i verdistrømmen. Resten av tiden står varen eller tjenesten på vent  (Martin/Osterling, 2014).

 

Atferd og ledelse som suksessfaktorer i Lean

12. desember 2019

Mange tenker på Lean som å innføre metoder som verdistrømkartlegging, sløsingsanalyser, 5S og tavlemøter, og det er både nødvendig og viktig for å komme i gang. Samtidig er det viktig å huske at man også endrer på måten man leder og jobber på, og at mellommenneskelige «soft skills» kan være en viktig suksessfaktor å ta med på veien.

 

Engasjerende og lærerik lean-workshop for INC-Gruppen.

21. oktober 2019

Sist uke hadde Teamkonsult, i regi av samarbeidspartner Madisa Consulting, gleden av å være med INC-gruppen i vakre Bremanger og kjøre Lean-workshop med Lean-spillet Case Gokart. Innhold i workshopen var blant annet Lean som driftstrategi, tavlemøter, 5S, sløsing, verdistrøms- og sløsingsanalyse og prosesseffektivisering.  Vi er stolte over at deltakerne ga workshopen 5,5 av 6 mulige poeng på evalueringen!

 

Lean begreper – en liten lean-ordliste

16. august 2019

Selv om Teamkonsult tilstreber å bruke norsk og et «folkelig språk», kan Lean ved første møte virke som en liten jungel av begreper  og japanske ord. Her er en forklaring på noen sentrale ord og begreper som kan være nyttige å kjenne til:

 

Effektiv arbeidsplass på 1-2-3-4-5S

11. juni 2019

Har du noen gang lett etter verktøy, varer eller materiell? Har du tenkt på hvor langt du må gå for å hente utstyr du jevnlig har bruk for? Eller har dere måttet kjøpe inn varer eller utstyr fordi dere ikke fant igjen det dere har? Og ikke minst, har du tenkt på hva dette egentlig koster?

 

Hvorfor skal dere spille Lean-spill?

7. mai 2019

Lean-spill er en praktisk og morsom metode for både læring og motivasjon.  Gjennom å gjøre praktiske øvelser og simuleringer sammen med relevant teori kan Lean-spill både trigge konkurranseinstinktet og bryte barrierer mot endringer i egen virksomhet.

 

Hva kjennetegner effektive team?

6. mai 2019

«Ikke økonomi, ikke strategi, ikke teknologi. Det er teamwork som står frem som det viktigste konkurransefortrinn. Både fordi det er så kraftfullt, og fordi det dessverre er sjelden vare..» Patrick Lencioni

 

Hvordan går vi fra «brannslukking» til «forebyggende brannvern»?

25. april 2019

Jeg har lånt spørsmålet fra en leder i en større virksomhet her i Trondheim. Jeg synes spørsmålet beskriver godt noe mange kjenner på og ønsker å ta tak i, men ikke finner tid til i en travel hverdag.

 

 

Hvem er du og hvem er jeg?

25. april 2019

At vi er forskjellige er ikke noe nytt. At måten vi er på, atferden vår, påvirker de rundt oss har nok de fleste også lagt merke til. Dette er kanskje selvsagte ting, men hvor mye tenker vi over hva det betyr for oss i en travel hverdag?