Hvorfor skal dere spille Lean-spill?

7. mai 2019

Lean-spill er en praktisk og morsom metode for både læring og motivasjon.  Gjennom å gjøre praktiske øvelser og simuleringer sammen med relevant teori kan Lean-spill både trigge konkurranseinstinktet og bryte barrierer mot endringer i egen virksomhet. Dette gjør at Lean-spill passer godt i forbindelse med oppstart eller oppfrisking av et Lean-program.

I Lean-spillet «Case gokart» er vi innom mange av de sentrale områdene i Lean:

 1. De 5 grunnleggende prinsippene i Lean
 2. Forståelse for prosesser og verdistrøm
 3. Strukturert problemløsning og tiltak
 4. Sløsingsanalyse
 5. Tavlemøter
 6. Viktigheten av teamarbeid
 7. Lean-ledelse

Teamets oppgave i Case gokart er å levere kundens bestilling av gokarter, bygget av Lego. Utgangspunktet er en dårlig prosess som skaper stress og dårlige resultater. Gjennom spillet får deltakerne/teamet aktivt bestemme tiltak, implementere forbedringer og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd er det deltakerne som sitter nært produksjonen som vet hvor skoen trykker.

Resultatene etter siste spillerunde på Case gokart viser at med Lean-metoder, teamwork og involvering av medarbeidere oppnår vi betydelig forbedring på alle KPI’er.

Case gokart leveres som en skreddersydd workshop på mellom 3 og 8 timer avhengig av ønsket læringsutbytte, med fra 7 deltakere og oppover. Spillet benyttes også som en del av Lean Gult belte sertifiseringskurs. Workshopen krever ingen tidligere kjennskap til Lean og passer for alle som vil bidra med forbedringer uavhengig av stilling og bransje.

Noen tilbakemeldinger hentet fra deltakerevalueringer og oppsummering etter gjennomført Case gokart:

 • Stor effekt fra små tiltak
 • Se på helheten
 • God formidling, kurs som setter i gang tankeprosesser, og gir gode verktøy å jobbe med i fremtiden
 • Tverrfaglig oversikt
 • Synliggjøre sløsing og jobbe smartere

Noe for din virksomhet? Ta kontakt for en uforpliktende Lean-Spill prat.

Alt klart for skreddersydd Case Gokart

 

  Ønsker du å vite mer? Ta kontakt i dag